Loading...

Pensionado's onderweg ~ reisverslagen en campinginformatie


Camping Van Rein - Gasselte

SVR Camping Van Rein in Gasselte heeft plaats voor 18 eenheden (volgens haar eigen site zijn dit er 15), met nog eens ruim 10 plaatsen op een veld ernaast. Heet hoofdveld heeft in het midden een groenstrook met bomen en heesters, die dit veld in tweeën deelt. Daardoor heb je niet het gevoel dat je overburen hebt. Alle plaatsen zijn voorzien van een kleine tegelverharding waarop je de caravanwielen plaatst, zodat de caravan as altijd horizontaal staat. Vóór de caravan ligt een stuk kunstgras. Elke plaats beschikt over een gratis tv-aansluiting en er is gratis wifi over de hele camping. In het hoogseizoen betalen we € 12,50 all-in per overnachting, excl. douches.

Het echtpaar Van Rein is jong bejaard, maar vooral mevrouw Van Rein heeft genoeg energie om naast de camping bed-and-breakfast faciliteiten aan te bieden. Er zijn gescheiden toiletruimten voor dames en heren, met per afdeling twee douches (€0,50 voor 8 minuten) en twee w.c.’s. De dames hebben dan nog de beschikking over een afgesloten wasruimte, voor de heren zijn er twee urinoirs. Er is verder een wasmachine en centrifuge. Voor het tappen van warm water moet € 0,20 worden betaald.

SVR campings hebben over het algemeen geen extra faciliteiten zoals een zwembad, restaurant, o.d., waardoor het voor oudere kinderen hier misschien minder aantrekkelijk is. Voor jonge kinderen zijn er volop speeltoestellen. Er is een gezellige slechtweer accommodatie. De fietsen kunnen overdekt worden gestald en men kan gebruik maken van stroomvoorzieningen voor het opladen van de fietsaccu.

Gasselte is een klein dorpje, waar je voor de boodschappen terecht kunt bij een Attent supermarkt. We hebben hier geen slager gezien, maar er is wel een warme bakker. Voor uitgebreider winkelen kun je terecht in Gieten, hier 4 kilometer vandaan. Achter de camping loopt een mooi fietspad daarheen. In Gieten is een VVV kantoortje gevestigd in een reisbureau, waar je o.a. kaarten kunt kopen met fietsknooppunten. Het landschap is heel afwisselend, met bossen, heidevelden en talloze vennetjes. De dorpjes zijn heel schilderachtig, met prachtige boerenhoeven. Een schitterend gebied.